Cryotherapie

Cryolipolyse of vetbevriezen is ideaal als je gezond en veilig wil afslanken met blijvend resultaat. Tijdens de behandeling gaan we je vetcellen bevriezen door een koude massage (geen zuigmethode) met de Cryo21 of de Waves21. De cellen ondergaan dan een spontaan, traag en progressief leeglopingsproces (apoptose).

Wat is nu juist vetbevriezing of cryotherapie?

Cryotherapie is een therapeutische toepassing van koude. Deze vorm van therapie vindt zijn doeltreffendheid in de creatie van een thermische schok die de temperatuur van de vetcellen doet dalen. Deze actie verwekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces die apoptose of geprogrammeerde celdood wordt genoemd. Het vermindert de vetophoping en bevordert de versteviging van huid en lichaam.

De temperatuur van de huid gaat in een minimum van tijd van 34°C naar ongeveer 8°C zonder het creëren van een koude gevoel. De koude ontwikkeling bevordert de bloedsomloop in de huid waardoor deze verstevigt.

Het effect van de lichaamsbehandeling door koude wordt al zichtbaar vanaf de eerste behandeling en wordt nog duidelijker als die gecombineerd wordt met onderhoudsbehandelingen. Klinische studies tonen aan dat de voordelen van één type behandeling kunnen oplopen tot 24 maanden na de behandeling.

Wat gebeurt er met mijn vetcellen?


Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken middels sport en gezonde voeding.

Cryolipolyse rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat. De apoptose of geprogrammeerde celdood treedt in. Als een cel signalen ontvangt die de cel tot apoptose dwingen, of als de cel zoveel schade heeft opgelopen dat verder bestaan niet mogelijk is, wordt een intracellulair mechanisme geactiveerd. Dit mechanisme leidt uiteindelijk tot de afbraak van de cel.

Eenmaal de cel is afgebroken wordt deze via de natuurlijk weg uit ons lichaam verwijderd. Cryotherapie maakt gebruikt van de principe om de vetcellen af te breken en het lichaam opnieuw vorm te geven.

Effecten op het lichaam

  • vermindering van de vetcellen
  • eliminatie van lokale cellulitis
  • versteviging en versterking van de spieren
  • hermodellering en afslanking van het lichaam
  • lymfedrainage
  • eliminatie van toxines en calorieverbruik 


Effecten op het gelaat

  • versteviging van de weefsels
  • versteviging van de spieren
  • vermindering van de rimpels
  • verwijderen van de dubbele kin

Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen geëlimineerd worden zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en kristalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt.

Met behulp van de cryotherapie kan vetweefsel op een veilige manier afgebroken worden terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven.

Toestellen

 De professionele toestellen die wij gebruiken komen uit het 21 Equipement gamma. Dit is een italiaanse onderneming die sinds 40 jaar actief is in de sector van esthetica. Het team bestaat uit bio-ingenieurs, artsen en personeel gespecialiseerd in het welzijn. Het merk wordt vertegenwoordigd in 85 landen, waaronder de firma Luno voor de Benelux en Frankrijk. 

Cryo 21 

De Cryo 21 is het perfecte toestel voor verzorging van het lichaam en gezicht. Het kleinere handstuk maakt het mogelijk om specifiek en selectief te werken met snelle resultaten op lange termijn.

De Cryo21 verzorging is de niet-invasieve esthetische oplossing die het uw lichaam mogelijk maakt om de overtollige vetcellen te verwijderen door ze te gebruiken als brandstof in de strijd tegen het koude gevoel dat opgewekt wordt met het handstuk tijdens de massage van de zone in kwestie.
 De verandering van de temperatuur die volgt op deze bewegende toepassing brengt ook een reactie te weeg op de onderhuidse processen die verantwoordelijk zijn voor de verslapping van de huid wat van dit toestel een complete bondgenoot maakt in de afslankende en anti-verouderende verzorgingen die toegepast kunnen worden op het hele lichaam.
 
 Lichaam :
- Verwijdering van het vet
- Versteviging van de weefsels
- Nieuwe vormgeving van het silhouet
- Verbetering van de lymfatische en veneuze circulatie
- Verwijdering van de cellulitis
- Doeltreffend op striemen
- Volumegevend effect op de buste
- Anti-verouderingsverzorging van de handen

Gezicht :
- Versteviging van de weefsels
- Vermindering van de rimpels, wallen en kringen
- Vermindering van de dubbele kin
- Verbetering van de couperose
- Volumegevend effect op de lippen 

Waves 21 

Op de markt van toestellen voor afslanking, versteviging en anti-ageing is de Waves 21 revolutionair. Het combineert elektrische stimulatie en koudebehandeling (van 0°C tot -15°C), wat uniek is! De Waves21 is pijnloos en niet-invasief en werd verkozen tot beste machine op de ProEsthetic Awards 2019 in de categorie 'Hightech Body Treatment'.

De Waves21 regenereert en geeft uw lichaam nieuwe vorm dankzij de gecombineerde werking van de musculaire stimulering op de reflexzones van het organisme gevolgd door de modellering door de koude op de gekozen zone.
 Dankzij deze dubbele werking die de lichaamsmechanismes wakker maakt, kunnen de esthetische problemen op de bewerkte zone heel snel verminderd worden.
 
 Uitstekend om esthetische problemen te corrigeren (zelfs de meest hardnekkige) zoals :
• Visceraal vet
• Buffalo bult
• Cellulitis
• Compact vet
• Overtollige huid
• Paardrijbroek
• Problemen met de lymfatische of veneuze circulatie

Dat alles gecombineerd met een verbetering van het algemeen welzijn en een energetisch herstel. 

Op welke lichaamszones kan u cryotherapie toepassen?

Reserveer uw behandeling online

We jongleren allemaal met drukke agenda's. Daarom ben ik steeds op zoek naar nieuwe manier om het leven van mijn klanten gemakkelijker te maken - zoals het mogelijk maken om online uw volgende behandeling te reserveren bijvoorbeeld! Uw volgende afspraak boeken is nu gemakkelijker dan ooit via ons online boekingsplatform. Misschien is het moeilijk om tijdens de kantooruren te bellen of verkiest u om alles online af te handelen, vanaf nu kan u via de knop hieronder reserveren met een simpele klik. Kijk welk tijdstip u past en blokkeer het meteen. Tot snel!  

Wens je eerst de prijs te weten van de behandelingen? Klik hieronder.